Wednesday, August 24, 2011

Pse disa femra nuk mund te kene asnjehere orgazem?

Anorgasmia psihogena eshte termeni i perdorur per te pershkruara pamundesine e nje femre per te marre cdo lloj forme orgazmi me nje mashkull. Verifikoje!Kur as stimulimi i klitorisit nuk ndihmone

Ne rastin ekstrem te formes se anorgasmie psihogena, as stimulimi i klitorisit nuk ndihmone ne arrtijen e nje orgazmi. Si rrjedhoje, asnje pozicion seksual ne te cilin femra ka akses ne klitoris dhe e stimulon gjat penetrimit nuk jep rezultate. Per te evituar cdo keqkuptim, nuk flasim per nje femer te turpshme, e cila ka turp te beje kete, por per nje femer e cila e ka te pamundur qe te arrije piken kulminante te marredhenieve seksuale.

Nje femer e tille nuk mund te relaxohet mjaftueshem, ka pengesa psikologjike dhe nuk gezon nga akti seksual me nje mashkull ashtu sic duhet. Sigurisht, arsyet nuk jane siperfaqesore dhe nuk flasim per dicka qe ndodh brenda nates. Keto jane probleme te renda, shkaqet e te cilave duhen kerkuar ne te kaluaren e femres.Pamundesia per te arritur nje orgazem eshte shpesh here per shkak te nje mashkulli.

Nje seksolog i njohur shpjegon:"Kjo gje implikon pengesa psikologjike te cilat nuk lejojne nje femre qe te relaksohet komplet gjat aktit seksual me nje mashkull dhe te ndjeje kenaqezi. Marredheniet seksuale ne kushte te papershtatshme, frika nga surpriza e nje shtatzanie, pakeqanesia e femres rreth sjelljes se tij ndaj saj,  ndjenja qe partneri e neglizhone dhe mbase qe alkolizmi i tij mund te kene efekte negative".

Me fjale te tjera, sipas atyre te thena me siper, pamundesia e nje femre per te arritur orgazem eshte shpesh here e shkaktuar nga partneri i saj, i cili nuk i kushton shume vemendje, nuk i tregon perkedhelje dhe nuk i ofron te gjithe elementet e nevojshme te cilat cojne ne nje seks te arritur.

Nje eksperience e pakenaqshme me nje partner mund te transferohet ne ndergjegje ne marredhenien me nje partner tjeter, gje e cila do te thote qe arritja ne orgazem eshte e drejtuar ne mos arritje qe ne fillim. Nje nder shkaqet kryesore jane zenkat dhe pakenaqesite jashte krevatit, cfare detyron shfaqjen e stresit dhe nje ndjenje te keqe e cila con ne probleme ne jeten seksuale. Ne kete lloj marredhenieje, orgazmat jane te rralla, kurse me vone zhduken komplet.

Trauma nga femijeria

Nje person eshte shuma e eksperiencave te tij. Keshtu, ne qofte se e kaluara e nje femre ka qene problematike ne nje menyre apo tjetren ka lene pasoja mbrapa. Ose sic thote seksologu me siper: "Shume femra jane te pasigurta dhe kane komplekse inferioriteti".

Me siguri, kjo gje mund te implikoje eksperienca me nje ish te dashur, per shembull, ne nje menyre te keqe, i ka kritikuar pamjen fizile ose ka pasur nje te dashur terheqese, duke provokuar ne kete menyre pasoja psikologjike permanente.Mungesa e deshires seksuale per partnerin

Nje nder shkaqet e anorgasmiei psihogene eshte, sigurisht, mungesa e deshires seksuale per nje pratner. Ky mund te jete per shkak nga pabesimi ne te ose vetem sepse, njehere me moshen, ka ndryshuar, ka filluar te neglizhohet, ka filluar te pije, nuk u tregua mjaft i mjaftueshem ose ka qene egoist ne krevat.Mbase marredhenia u fik pas disa vitesh sepse te dy partneret nuk e ushqyen ose mbase eshte nje rast tendincash lezbike te cilat nje femer i ka fshehur gjithe jeten dhe nuk guxon te pranoje deshirat e verteta. Cila eshte zgjidhja? Nje programim i menjehereshem dhe urgjent ne nje seksolog, keshilltar martesor ose nje psihoterapeut.

No comments:

Post a Comment