Monday, August 8, 2011

Pozicione seksuale per te armonizuar energjite Yin dhe Yang

Shume kultura besojne se energjite mashkullore dhe femerore jane te kunderta.Taoistet thone qe mashkulli e merr energjine seksuale dhe thelbesore (Yang) nga kembet, siper, nepermjet penisit dhe pastaj nepermjet zemres.

Femra, nga ana tjeter, e merr energjine (Yin) nga siper, poshte, nga zemra dhe pastaj ne organet gjenitale. Si rrjedhoje, ja dhe lufta midis sekseve - ajo ka nevoje per lidhje midis zemrash perpara se te bej seks, ai ka nevoje per seks perpara se te krijoje nje lidhje ne nivelin e zemres.  Cila eshte procedura?

Zgjidhja e pozicioneve mund te kete nje influence te madhe persiper marredheniei tende me yin/yang. Yin eshte parimi receptues. Yang eshte parimi aktiv. Pozicioni te cilen e zgjedh dhe perpshtatshmeria e tij per nevojat e tua mund te beje dallimin ne qofte se konfruntohesh me nje kercim ose luften femer/mashkull.

Kur nje femer hap repertorin e saj seksual per te provuar pozicione seksuale te reja, ne te cilat ajo rri persiper dhe ka kontrollin, ajo behet parimi "mashkullor" ose yang ne aktin seksual, ne ate moment. Kjo gje i jep energji dhe mund ti jape nje vetebesim me te madh per te parut nje rol seksual me aktiv.

Ne rastin ne te cilin mashkulli eshte poshte, ai mund te leviz ne pjesen e tij femerore, yin. Nuk duhet te jete me pergjegjes per cfare po ndodh.

Akti i thjeshte per te provuar nje pozicion te ri mund te jete shpesh here nje transformim i vertete per nje marredhenie

No comments:

Post a Comment