Tuesday, August 2, 2011

Cfare eshte preludi?

Preludi eshte i perdorur shpesh per te caktuar aktivitetet seksuale te cilat ndodhin perpara aktit seksual.Nuk ekzistojne detaje universale ose zyrtare rreth ketyre lloje aktivitetesh te cilat jane te perfshira ne prelud ose ne qofte se cdo gje tjeter pervec aktit seksual ka rendesi.

Megjithese termi eshte i perdorur qe nga fillimet e vitit 1900, eshte bere nje pik referi per terapi, edukim dhe shkrimin e teknikave seksuale pas kerkimeve te Alfred Kinsley dhe Masters dhe Johson.Keto seksolog kane nenvizuar rendesine e lojes seksuale si te jete me e madhe sesa akti seksual, ne vecanti per femrat, akti seksual nuk eshte i mjaftueshem ne te shumten e rasteve per te arritur ne orgazem.

Se fundmi, disa terapeut seksual kane kritikuar termin e perludit sepse thuhet qe akti seksual eshte gjithmone ngjarja kryesore e cdo situate seksuale.

Pamvaresisht te pelqen apo jo termi, profesionistat jane dakord qe seksi eshte me shume se akti seksual dhe preludi eshte me shume sesa nje gje e vogel per seksin

No comments:

Post a Comment