Sunday, August 21, 2011

Kujdes kur zgjedh lubrifikantin

Ja cfare duhet te dish perpara se te nxehesh lojrat ne dhomen e gjumit me nje lubrifikant.1. Merr ne konsiderate faktin se produktet e reja mund te mos te pershtaten ty ose partneres. Disa femra jan aq te ndjeshme sa qe edhe kur nderrojne letren higjenike ose sapunin mund te kene nje infeksion vaginor.

2. Mos harro qe vaji dhe latex nuk shkojne bashke. Vaji, ne cdo forme, eshte nje kundershtatr i prezervativave dhe ne te shumten e rasteve shkakton carjen e ketyre. Si rrjedhoje, verifiko kremat te cilat i perdor per duart ose masazh. Ne qofte se ne listen e perberesve shkruan vaj, mos i perdor sebashku me prezervativat prej latex.

Keto lubrifikanta jane te pershtatshe per situatat kur stimulon partneren me duar. Ne rastin kur ke ndermend te beni seks dhe te perdorni prezervativa, perdor nje lubrifikant qe te kete si baze ujin.3. Ne qofte se je me i ndjeshem, evitoje spermicidin Nonoxynol-9. Ky mund te shkaktoje irritimin e organeve gjenitale mashkullore dhe femerore. Nonoxynol-9 eshte nje substance aktive e perdorur ne shkumat e kontraceptiveve, supozitoreve, kremave dhe prezervativave. Kij kujdes cfare vendos mbi ose ne trupin tend dhe te partneres.

4. Verifiko ne qofte se produkti mund te perdoret ne organet gjenitale. Shpesh here shkruan vetem "Per perdorim lokal" ose "Produkti nuk duhet te vije ne kontakt me syte". Ne Amerike, Nonoxynol-9 ka qene i perdorur ne perdorimin e spitaleve ne fillimet e viteve 1920, atehere kur doli heren e pare ne treg.

5. Mos harro qe nje femer eshte shume me e ndjeshme nga infeksionet dhe nga kondita te ndryshma te papelqyeshme sesa meshkujt. Ajo eshte ajo e cilat zgjedh produktet te cilat hyjne ne kontakt me trupin e saj.

No comments:

Post a Comment