Thursday, June 23, 2011

Te burgosurit heteroseksual arrijne te bejne seks me te burgosurit

Sjellja jone seksuale nuk eshte strikte dhe perfundimtare, ajo ndryshon ne varesi te situatave ne te cilat kalojme. 

Sjellja seksuale ndryshon ne disa raste

Sjellja seksuale eshte menyre ne te cilen njerezit drejtojne jeten seksuale dhe varen nga disa situata, domethene eshte e adaptueshme. Kjo do te thote se dhe seksualiteti jone nuk eshte aq qarte i percaktuar, si mendojme ne qe eshte. Te njejtat raste gjenden eshte tek kafshet. Ne qofte se guxojme te themi qe dicka eshte normale apo jo, ekziston vetem nje pergjigje: eshte normale qe ti pershtatesh situatave. E vetmja gje jo normale eshte se kembengulim kur themi qe ekziston vetem nje menyre per te drejtuar jeten seksuale, vetem nje sjellje seksuale e pranuar dhe nje drejtim seksual.

Kerkime mbi sjelljen seksuale te te burgosurve.

Cfare thashe me siper eshte e vertetuar dhe nga kerkimet mbi sjelljen seksuale te te burgosurve.  Pavaresisht orientimit heteroseksual, te burgosurit kane marredhenie seksuale me ato me te njejtin seks. Studimet vertetojne se sjellja seksuale ndaj atyre te te njejtit seks ndyshon ne varesi te kohezgjatjes se marredhenies dhe te nivelit te sigurise te burgut. 

Studimi i drejtuar nga shkencetaret e Universitetit te Texas (Travis Garland, Morgan, Beer) dhe u krye mbi 185 te burgosur. Me ndihmen e testeve, ato zbuluan se te burgosurit te cilet kane kaluar shume kohe ne burg jane me shume te gatshem per te formuar nje identitet homoseksual.Me gjithe keto, nuk eshte nje identitet homoseksual klasik. Ato vetem nuk kundershtojne idene e homoseksualitetit.

 

No comments:

Post a Comment