Tuesday, June 28, 2011

Me shume alkol do te thote me shume partner seksi.

Te rinjte te cilet konsumojne alkol dhe jane te dehur kane me shume partner seksual sesa ato qe nuk pijne fare alkol 

Ekspertet kane bere nje kerkim me te cilin arriten ne perfundimin se varesia nga alkoli eshte e lidhur nga numeri i madh i partnereve seksual, ne rastin e te rinjve.

Ekspertet i kane ndare te rinjte ne varesi te sasise se alkolit te cilen e konsumojne: ato qe nuk konsumojne fare, ato qe pijne rregullisht dhe ato qe jane te varur nga alkoli. 

Studimet cuan se numeri i partnereve seksual rritet drejteperdrejte me sasine e alkolit te konsumuar. Nga 600 individe me moshen midis 18 dhe 25 vjec, 45% kane mbi 10 partner seksual. Numeri nuk eshte shume i madh, por eshte shume i rrezikshem: nderrimi i partnereve seksual rrit rrezikin e semundjeve te transmetueshme seksualisht.Njeri nga ekspertet beson se universitetet duhet te ndihmojne ne edukimin e te rinjve nepermjet organizimit te konferencave rreth semundjeve te transmetueshme seksualisht dhe ti informoje studentet qe te dependentet nga alkoli jane me te rrezikuar nga keto semundje.

No comments:

Post a Comment