Monday, June 20, 2011

Lodra seksuale me e vjeter ne bote

Lodra seksuale me e vjeter ne bote - nje penis prej guri - eshte zbuluar ne nje shpelle ne Gjermani.
Nje zbulim i afert ka treguar se popujt preistorik shpesh perzinin biznestet me kenaqesine.

Lodra seksuale me e vjeter ne bote - nje penis prej guri - eshte zbuluar ne Gjermani dhe mendohet qe eshte perdorur dhe si instrument per te ndezur zjarrin.

Objekti i vjeter afersisht 30.000 vjet eshte gjendur ne disa pjese ne brendesine e nje shpelle dhe eshte vene se bashku me vone nga shkencetaret e Universitetit te Tubingen.

Objekti preistorik ka si karakteristika unaza te gdhendura ne nje ane te lemuar, ndersa ana tjeter eshte e formuar nga nje zone e prera e cila ishte e goditur per te ndezur zjarrin.

Shkencetaret kane thene qe objektet qe tregojne burrerine nuk kane qene te zakonshme ne kete perjudhe, gje qe ben nga lodra seksuale nje zbulim te pazakonte.

No comments:

Post a Comment