Tuesday, June 21, 2011

Sa kalori harxhon atehere kur ben dashuri?

Dihet qe seksi eshte nje ushtrim fizik shume i shendetshem. Por e di se sa kalori harxhon?Mbase nuk e menduar ndonjehere se sa kalori humb per cdo gjest intim qe e ben. Me siguri e di qe ne qofte se ben pastrimin ne shtepi, fshin pluhurat ose hekuros rrobat humb kalori, por ke dhe shtepine e paster.

Qe te rikthehemi seksit dhe kalorive, meso qe harxhon 85 kalori vetem kur provon ti hapesh sutjenin partneres tende me dhembe ose humb 8 kalori duke kerkuar klitorisin (kjo per fillestare).

Ja dhe nje liste te kalorive te cilat mund ti humbni gjate preludit dhe aktit seksual:

Zhveshja

- me pranimin e saj: 12 kalori

-pa pranimin e saj: 187 kalori (ke pak pune per te zgjidhur deri sa te arrish atje ku do)

Hapja e sutjenave

- me te dyja duart: 8 kalori

-me nje dore:12 kalori

-me dhembet: 85kalori

Vendosja e prezervativit

-gjate ereksionit: 6kalori

- pa ereksion: 315kalori

Preludi

- kerkimi i klitorisit: 8kalori

-kerkimi i pikes G: 92kalori 

Pozicione seksuale

- zbuluesi: 12kalori

-69, ti shtrire me kurriz: 78kalori

-69, ti siper: 112 kalori

-doggy style: 326 kalori

Orgazem

-i mimuar: 315kalori

- i vertete: 112 kalori

Pas Orgazmit

- rrini ne krevat te perqafuar: 18kalori

- ngriheni nga krevati: 36 kalori

- shpjegimi per tu ngrit nga krevati: 816 kalori 

Sa kalori harxhon ne sekonde gjate ereksionit

- 20-29 vjec: 36kalori;

- 30-39 vjec: 80kalori;

- 40-49 vjec: 124kalori;

- 50-59 vjec: 972kalori;

- 60-69 vjec: 2916kalori;

Veshja e rrobave pas aktit seksual

-qet: 32 kalori

- me nxitim: 98kalori

- me te atin e saj duke i rene deres: 1218 kalori

- me gruan tende duke i rene deres: 3521 kalor

 

Tani qe ke ne dore kete liste, mund te planifikosh se sa kalori harxhon ose do te harxhosh ose mund te mundohesh te lidhesh nevojen me kenaqesine.

No comments:

Post a Comment