Sunday, July 31, 2011

Edging - ne kulmin e orgazmit

Ne nje permbajtje seksuale, termi i edging i referohet arritjes ne piken e orgazmit, pastaj shtyrjen e kesaj duke u ndaluar, duke e ngadalesuar ose duke ndryshuar tipin e stimulimit seksual.Ne shumicen e rasteve, edging-ul eshte i pershkruar ne masturbim, ne te cilen te provokon kenaqesi deri ne piken e orgazmit, pastaj ndalon. Pastaj fillon te stimulosh perseri deri ne piken e orgazmit dhe pastaj terhiqesh prap. Pastaj,ne fund, nuk ndalon, shume persona e pershkruajne orgazmen si shume intensive.

Edging mund te realizohet gjate cdo aktiviteti seksual, por specialistet ne edging thone qe perdorimi i dores per stimulim i ofron kontrollin me te madh. Nje nga gjerat e mrekullueshme rreth edging eshte se te kerkon nje vemendje shume te madhe per pergjigjen seksuale ose, ne qofte se je duke e bere me dike, do te thote qe duhet te jesh i lidhur me pergjigjen e partnerit.

No comments:

Post a Comment