Tuesday, September 27, 2011

Me te vertete meshkujt kane me shume partnere seksi?

Thuhet se meshkujt kane afersisht 4 here me shume partnere seksuale sesa femrat per gjat jetes se tyre.Por a eshte kjo gje njera realiste?

Nje numer me i madh partneresh seksual mund te jete nje pasoje e seksizmit, i cili funksionin ne favor te meshkujve sepse, zakonisht, ndryshimi i partnereve seksuale eshte per to nje realizim. Por cfare garancish kemi qe meshkujt i pergjigjen sinqerisht kesaj pyetje? Pamvarsisht rritjes se lirive seksuale, femrat munden, gjithashtu te manipulojne gjerat ne menyre te qellimshme.

Psikologen thone se ipoteza rreth meshkujve shume aktiv dhe e te virgjerave te perhereshme nuk ka ne baze asnje gje te vertete.

Ideja nuk eshte se meshkujt ose femrat ne menyre te qellimshme kane pjese ne nje numer me te madh ose me te vogel partneresh seksi, por cila eshte metoda me te cilin meshkujt dhe femrat mbajne evidencen e atyre me te cilet kane ndare nuditetin e tyre.

Si vendosin femrat numerin e partnereve seksual?

Femrat, me siguri, bazohen ne enumerim. Ato mbajne te thone thjesh dhe po ti kerkosh te shpjegojne si e dine, do te fillojne te numerojne te gjithe meshkujt e te kaluares se tyre. 

Strategjia e meshkujve?

Ato do te vendosin  numerin e  partnereve seksuale sipas strategjise "afersisht". Kjo strategji ka si rezultat egzagjerimin e numerit te vertet te femrave me te cilat kane kryer marredhenie seksuale.

Meshkujt mburren shume.

Ne nje studim i cili perfshiu mbi 2000 persona heteroseksuale me moshen afersisht 40 vjece, u zbulua se mesatarja e partnereve seksual per nje femer eshte 8,6, ne kohe qe per meshkujt eshte afersisht 31,9.

Per te verifikuar me me shume saktesi diferencen e madhe te rezultateve te shfaqura nga metodat e ndryshme te numerimit te partnereve seksual, por edhe per te pare dhe numerin e deklaruar sa i sakte ka qene, pjestaret u pyeten ne fillim numerin, pastaj ju kerkua qe te masin respektin per te cilen ja kushtonin personave me te cilin kishin kryer seks dhe jo ne radh te fundit sa te sakta jane pergjigjet e tyre.Genjejne ne lidhje me numerin e partnereve seksual.

Rezultatet ishin ashtu sic e prisnin shkencetaret: 21% e meshkujve dhe 15% femrave e pranuan se e kishin shpikur numerin e partnereve seksual.

Konkluzioni: pjesetaret dhane nje pergjigje, kurse dy minuta me vone e pranuan se ne fakt kishin genjyer.

Por, keto "genjeshtare" u eliminuan nga studimi dhe ne kete menyre rezultatet e gabuara u ulen.

Keshtu qe, meshkujt nuk jane me shume aktiva sesa femrat per sa i perket seksualitetit, por thjesht i pelqen te deklarojne nje numer te egzagjeruar i cili i rrit prestancen.

 


No comments:

Post a Comment