Wednesday, September 14, 2011

7 gjera te cilat duhet ti dish rreth seksit

Mos humb keto 7 gjera te cilat do te tregojne rrugen drejt nje seksualiteti me te mire.1. Meshkujt pergjigjen shum me shpejt dhe me automatikisht atehere kur vjen flaja per seks sesa femrat. Pergjigja e meshkujve eshte e cliruar zakonisht nga obiekte si rroba, gjoks, por dhe era etj. Kjo nuk do te thote se i pelqejne keto gjera me shume sesa ty. Jane thjesht gjera per te cilat ka nevoje per ti zgjuar interesin. Kurse nepermjet vemedjes ai shpreh dashurine...

2. Partneret seksual te kenaqur ne cift i lejojne njeri tjetrit te hyjne ne fantazite e tyre. Ato te cilet me te vertete komunikojne do te gjenden dhe do te vendosen njeri ne menune e tjetri pa asnje njoftim. Nuk ka asnje lloj komunikimi me perfekt sesa ky.

3. Femrat jane seksualisht shume me ndryshe sesa meshkujt. Gati duhet te mesosh seksualitetin nga e para me cdo partnere te re...

4. Seksi i planifikuar, mendimet rreth seksit, ekstazi total dhe lenia pas aktit seksual bejne pjese nga dashuria qe ndjeni njeri per tjetrin.5.Me pak teori, seksi behet me interesant, me lehte per tu kuptuar dhe me pak i frikshem. Shume teori, te terheq poshte, zakonisht atehere kur humb kontrollin, sepse mendon ne menyre konstante per cfare ben.

6. Kultura anglo-saxone ka refuzuar per shume shekuj tabut e tmerrshme te formave te ndryshme te kontaktit fizik, sic jane ato midis shokeve (swing) dhe meshkujsh (homoseksualiteti). Kjo gje nuk ka ndodhur ne te njejten menyre ne kultura te tjera. Intimiteti fizik  u limitua ne kete menyre vetem ne marredhenien midis prinderve dhe femijeve, por dhe midis marredhenies midis te dashurve.

7. Kujtura te tjera nuk do te mbeshtetin mendimin tone rreth seksualitetit,edhe pse kemi me shume opsione sesa me perpara. Seksi jone eshte shume gjenital: ne kulturen tone seksi do te thote ngjitja e penisit ne vagine. Ne kultura te tjera, senzualiteti eshte me i rendesishem

No comments:

Post a Comment