Wednesday, September 14, 2011

Eshte mire te rruhemi ne pjeset intime?

Arsye estetike: Lolita vs Fetishul hippie

Arsyet per te rruajtur pjeset intime jane shpesh here te natyres estetike: ne pornografi, femrat jane gjithmone te rruajtura dhe kjo gje u pranua si nje ideal per bukurine. Ne qofte se dikush eshte i interesuar per pamjen natyrale te organeve gjenitale te femres, kjo gje tingellon si nje fetish hippie.

Gjerat kane arritur aq larg sa qe mamate bejne shkembim keshillash dhe informacionesh neper forume rreth rruajtjes se pjeseve intime te gocave te tyre 13 vjecare duke pasur parasysh se disa prej tyre ndihmojne gocat e tyre te cilet kane frike se shoket/shoqet do ti tallin.

Adoleshentet zakonisht e kishin me qef qe te hynin ne boten e te rriturve, dhe fillimi i tyre, ishte i vertetuar nga qimet pubike. Sot ato ndjekin shembullin e mamave te tyre te cilat pranuan idealin e nje Lolite.Meshkujt e vertete (nuk) rruhen

Edhe meshkujt rruhen, por vetem me kerkesen e partneres. Arsyet pse meshkujt rruhen apo jo ne pjeset intime jane te lidhura me idene se cfare do te thote te jesh "mashkull i vertete":

a) nje mashkull i vertete nuk rruhet sepse qimet pubike jane vertetimi i burrerise se tij;

b) nje mashkull i vertete rruhet sepse i tregon burrerine te duket afersisht 2 centimetra me te madhe.

 

Igjena varet nga larjo, jo nga rruajta

Disa njerez besojne se eshte igjenike te rruajne zonat intime. Kjo gje eshte me shume nje ndjenje sesa nje fakt, sepse era e organeve gjenitale eshte me e dallueshme ne qofte se le qimet pubike te rriten. Me gjithe keto, igjena nuk varet nga rruajtja ose pamjes natyrale te pjeseve intime, por nga larja e tyre me rregullsi.

Ne qofte se nuk ekziston dhe tjetri, roli i qimeve pubike eshte per te parandaluar kontaktin e drejtperdrejt midis rrobave dhe lekures se ndjeshme, e cila eshte shume e rendesishme ne qofte se mendon per gjith ato substanca kimike qe ndodhen ne rroba. Qimet, gjithashtu, lejojne sekrecioneve te lekures te jene te shperndara uniform dhe ne kete menyre te mbrojne dhe mos te jene te eliminuara shume shpejt nepermjet veshmbathjeve. Ne qofte se qimet pubike nuk kishin asnje rol, evolucioni njerezor do ti eliminonte, me siguri, shum kohe perpara.Disa rruhen qe te ndjejne me shume kenaqesi gjat aktit seksual

Ekziston nje arsye tjeter pse njerezit rruajne pjeset intime: e bejne per te rrituar kenaqesine seksuale. Ne vecanti ne aktin seksual oral, aq per kenaqesine e personit te rruajtur, por dhe per te partnerit seksual. I pari ndjen gjithacka ne lekure, kurse partneri nuk ka gojen plot me qime.

No comments:

Post a Comment