Sunday, December 4, 2011

Seksomnia - seks ne kohen kur fle

Unii oameni vorbesc, mananca sau conduc masini in timp ce dorm. Altii fac sex, dar nu isi amintesc nimic atunci cand se trezesc.




Sexul in timpul somnului sau sexomnia nu este o gluma, ci o tulburare grava care ii forteaza pe oameni sa aiba diverse acte sexuale in timpul somnului. Vestea buna este ca se poate trata!

Afectiunea a fost definita pentru prima data in 1996 de catre Colin Shapiro din Toronto ca un tip de parasomnie, iar mai tarziu a fost numita sexomnie de Dr. Saul Rosenfeld din Los Angeles. Trebuie sa spunem ca sexomnia nu are nici o legatura cu persoanele care au vise sexuale. Sexomnia presupune gemete cu voce tare si excitare, masturbare agresiva, ori chiar intimitate inconstienta.



Cei afectati isi forteaza uneori inconstient partenerii sa faca sex, doar ca nu isi amintesc nimic atunci cand se trezesc. Multi somnambuli de sexomnie, care stiu ca sufera de aceasta afectiune incearca sa previna astfel de incidente. Unii chiar se leaga de pat, dar acest lucru se lasa doar cu leziuni in cele din urma.

Oamenii de stiinta pun sexomnia in legatura cu tulburarile cerebrale, tulburarile de somn
 si alte tulburari emotionale. Este important ca o persoana cu semne clare de sexomnie sa caute ajutor medical imediat deoarece aceasta stare este insotita adesea de sentimente negative cum ar fi furie, frica, frustrare si vinovatie care conduc la stres si prezinta o situatie potential periculoasa pentru partener.


 

Daca dai peste o persoana somnambula care vrea sa te ingenuncheze, aminteste-ti ca este foarte greu sa trezesti o astfel de persoana. Cea mai buna solutie este sa astepti pana cand persoana respectiva se trezeste singura, cu exceptia cazului - desigur - cand deranjeaza prea tare sau se pune intr-o ipostaza periculoasa.

 

No comments:

Post a Comment