Sunday, December 4, 2011

Eshte e shendetshme te perdoresh librifian?

Folosirea unui lubrifiant poate avea efecte adverse asupra corpului tau si iti poate inrautati problemele pe care deja le ai…




Principalul motiv pentru care vaginul tau e uscat este scaderea hormonilor, in special a estrogenului (in general, asta se intampla dupa nastere, in timpul alaptarii sau la menopauza). Nivelul scazut al hormonilor pot fi cauzat si de unumite medicamente, incluzand aici si unele contraceptive.

Din cauza vaginului uscat, actul sexual este neplacut si uneori dureros. Din cauza frecarii, pot aparea leziuni in stratul de mucus, deci riscul inflamarii si al infectiilor este mare. Exista si riscul ruperii prezervativului din cauza frecarii. Drept pentru care, ginecologii recomanda folosirea lubrifiantului.

Parabeni, uleiuri minerale, glycerol
Probabil ca nu cumperi prima crema de fata pe care o vezi pe un raft. La fel de atenta trebuie sa fii atunci cand iti alegi un lubrifiant pentru ca stratul de mucus este mult mai sensibil decat fata ta, deci e foarte usor ca unele chimicale sa ajunga destul de repede in sange.

Majoritatea lubrifiantilor contin urmatoarele substante: parabeni, glycerol, glicoli, benzoat de sodium si uleiuri minerale (parafina lichida).Parabenii imita hormonul feminin (estrogen) si este considerat responsabil pentru aparitia cancerului la san. Baietii expusi la acesti hormoni in timpul sarcinii au organe sexuale anormale, testicule care nu sunt coborate in scrot, cancer testicular sau boli de prostata.



In corp, glicerina este transformata in glucoza, ceea ce poate duce la aparitia unei infectii cu Candyda sau la iritarea si uscarea pielii. Glicolii "maresc senzitivitatea" prin ruperea peretilor celulelor, ceea ce ajuta chimicalele sa ajunga mai repede in sange. Benzoatul de sodium, cunoscut emulator antibacterian si antifungus (numit si E211), irita pielea si poate dezactiva compusii ADN ai corpului tau. De asemenea, este asociat bolilor de ficat si maladiei Parkinson. In combinatie cu vitamina C, poate deveni o substanta canceroasa. Parafina lichida, acopera pielea si n-o lasa sa respire.

Lubrifiantii naturali, ecologici si vegetarieni
Daca lista ingredientelor din care sunt facuti lubrifiantii iti aduce aminte de o reteta pentru o arma chimica, poti sa alegi un lubrifiant natural. Ingredientele unui lubrifiant natural probabil iti vor aduce aminte de vreun fel de mancare exotic: ginseng Siberian, ulei de canepa, stevia etc.

Lubrifiantii naturali nu contin substante periculoase care sa-ti agraveze problemele si nici nu determina aparitia altora. In schimb, te ajuta sa elimini problemele pe care deja le ai.

Unul dintre producatori asigura chiar ca produsul lor ofera suficienta lubrifiere, vindeca pielea, protejeaza tesuturile sensibile si previne aparitia ciupercilor si bacteriilor. In plus, unii lubrifianti sunt de asemeni folositori la hidratarea pielii de pe fata si corp.



Daca iti doresti ceva mai salbatic, poti folosi lubrifiant care contine ginseng si stevie. Scopul unui lubrifiant pe baza de ulei este sa mareasca lubrifierea vaginului si sa prelungeasca penetrarea. Acesta are o textura matasoasa si poate fi folosit si ca ulei de masaj.

Spalarea si stergerea nu sunt necesare pentru ca lubrifiantul contine ingrediente care au un efect benefic asupra pielii si nici nu pateaza. Cum este foarte nutritie, poti folosi lubrifiantul chiar si pentru piele si buze.

 

No comments:

Post a Comment