Sunday, December 4, 2011

Cili eshte dallimi midis nje travestiti dhe nje transseksuali?

Multa lume inca incurca cele doua notiuni. Iata o explicatie.




Ce este un travestit?
Timpul pe care un travestit il petrece cu o peruca pe cap, purtand lenjerie si haine feminine, e timpul in care el se simte bine si excitat sexual. Travestitii sunt doar de sex masculin si poarta haine feminine pentru a fi excitati. Este firesc pentru ei sa aiba orientari heterosexuale sau sa respinga orice gand si contact homosexual, sa nu-si doreasca schimbari de sex, de vreme ce este evident ca ei apartin genului lor biologic.

Doar orientarea sexuala ii deosebeste de barbatii homosexuali, care si ei pot avea comportamente extreme de feminine. Printre travestiti, nu-i numaram si pe adolescentii care vor sa atraga atentia cu un stil vestimentar neobisnuit sau pe cei cu diferite probleme mentale.

Conform psihoanalistilor, comportamentul travestit apare foarte devreme in copilarie, datorita unei cresteri defectuoase. Daca parintii sunt prea blanzi sau daca isi intrerup dezvoltarea psihosexuala, copilul se apropie foarte mult de mama si mai tarziu va avea probleme in a se emancipa. Cea mai mare placere a lui e sa se identifice subconstient cu mama sa si s-o imite intru totul.

Travestitilor le place sa frecventeze cluburile, sa cunoasca alti oameni asemenea lor prin intermediul ziarelor, sa faca striptease in fata privitorilor surprinsi. Partial travestiti sunt cei care au un comportament de travestit si poarta haine feminine doar inainte si in timpul contactelor sexuale, pentru a-si face viata sexuala mai interesanta.



Ce sunt transsexualii?
Barbatii si femeile care au ca dorinta pregnanta de schimbare a sexului (simt ca nu apartin genului lor), sunt considerati transsexuali. Acesti indivizi traiesc intr-un stres imens. Transsexualismul este considerat o deviatie sexuala. Sigush si colegii sai (1978) identifica urmatoarele caracteristici ale transsexualilor:

1. Sunt ferm convinsi ca apartin sexului opus si ca s-au nascut in corpul nepotrivit.
2. Sunt obsedati de dorinta de a-si schimba aspectul fizic, si de a-l aduce in concordanta cu ceea ce simt ei. Aceasta dorinta si-o exprima de obicei foarte devreme in copilarie si pe masura ce inainteaza in varsta, devine tot mai puternica, transformandu-se intr-o reala obsesie.
3. Simt un puternic dezgust si ura fata de organele lor genitale si de orice semn distinctiv al sexului de care apartin (barba, sani, organe genitale, menstruatie).
4. Pana la schimbarea de sex, resping orice contact de natura homosexuala, cu toate ca unii au asemenea experiente, in special cei care isi doresc o schimbare de sex masculin - feminin. Multi dintre ei sufera de aversiune sexuala (evita sa-si atinga organele genitale sau orice fel de contact sexual), deoarece orice activitate sexuala, cum ar fi masturbarea, le aduce aminte de realitatea dureroasa in care traiesc.
5. Incep sa se travesteasca din copilarie, in special cand ajung la pubertate. Contrar travestitilor, felul acesta de a se imbraca nu-i excita, in schimb ii linisteste. Foarte repede incep sa imite comportamentul sexului opus, sa-si doreasca profesii specifice sexului opus, sa-si schimbe numele si trasaturile.



In general, barbatii care doresc sa devina femei au parte de mai multe dificultati dupa schimbarea sexului decat femeile care isi doresc sa devina barbati. Femeile sunt mai dinamice, relaxate, extrovertite si mult mai active social decat in perioada anterioara. Sinuciderile apar cu o frecventa mai mare dupa schimbarea sexului. In jur de 25% din transsexuali se casatoresc dupa operatiile de schimbare a sexului, dar foarte putini au casnicii fericite.

1 comment:

  1. Unë jam me burrin tim për 7 vite pa fëmijë, unë dhe burri im provuam gjithçka që ishte e mundur por nuk pati rezultat, derisa takova një mike timen shumë të mirë e cila më tregoi për Dr. Dawn acuna dhe si e ndihmoi ajo, i shpjegova. gjithçka për Dr dawn acuna pasi e kontaktova në Whatsapp, ajo më premtoi të më ndihmonte, më dha disa udhëzime të cilat i bëra të gjitha në mënyrë perfekte, për habinë time mbeta shtatzënë 2 javë pasi ajo më ndihmoi dhe tani kam një fëmijë të bukur tani. faleminderit Dr dawn acuna, kontaktoni me të për një zgjidhje të shpejtë të problemit tuaj,
    *Nëse dëshironi të mbeteni shtatzënë.
    *Nëse doni të ktheni të dashurin tuaj.
    *Nëse dëshironi të kuroni ndonjë sëmundje.
    *Nëse dëshironi fat të mirë në jetën tuaj.
    *Nëse doni të ndaloni abortin dhe të tjerët,
    : email { dawnacuna314@gmail.com}
    Whatsapp: +2348032246310

    ReplyDelete