Saturday, November 12, 2011

Pse kemi frike te humbim virgjerine?

Disa femra te rritura jane akoma te virgjera per arsye te ndryshme. Hajde te shikojme se cilat jane frikat e tyre.Frika nga dhimbja

Nuk ka asnje dyshim qe akti i pare seksual eshte i dhimbshem per nje femer sepse cahet himeni. Disa femra ndjejne nje dhimbje me te madhe, ne kohe qe te tjera ndjejne nje me nje intensitet te vogel, por te gjitha kane frike perpara se te bejne seks per here te pare per shkak se dhimbja fizike nuk mund te evitohet.

Femrat e reja te cilat kane nje frike me te forte lidhur me kete gje mund te kene probleme te renda me partneret e tyre, sepse shpifin nje mije shkaqe per te shtyre momentin e duhur per seks, duke evituar ne kete menyre penetrimin. Ose, sic thoshte nje psiholog i njohur:" Frika nga dhimbja ndalon femren te marr vendime per cfare i perket lidhjes seksuale, duke e shtyre per nje kohe te palimituar, e pranon verbal, por kur partneri i ben avanse, ajo behet kaprocioze, e pavendosur dhe negative".Frika ul dhe fortesine e penisit gjat ereksionit

Ne rastin kur akti i pare seksual eshte i shtyre per nje kohe te gjate, pamvarsisht se e reja eshte mjaftueshem e pjekur te beje seks duke qene ne ne marredhenie serioze dhe mjaft te madhe per sa i perket moshes, kjo gje mund te provokoje probleme serioze.

Frika e tepert mund te provokoje dhimbje dhe me te medha sesa zakonisht atehere kur nje femer humb virgjerine sepse ajo eshte shume e sigurte se nuk mund te evitoje kete ndjenje negative. Frika dhe dhimbja perpara perpjekjes se penetrimit te vagines frikeson gjithashtu dhe partnerin i cili mund te kete veshtiresi ne mbajtjen e ereksionit, cfare do te thote se akti seksual eshte i ndaluar dhe shtyre per shkak te nje eksperience negative.

Frika e forte mund te provokoje dhe vaginism, me sakte kontraktimin e muskulatures perreth vagines atehere kur penisi prek zonen.Arsye psikologjike

Me siguri, arsyet nuk jane vetem te natyres fiziologjike. Ato perfshijne, gjithashtu, trauma nga femijeria, sic mund te jete abuzi kur instalon friken per seksin mashkullor. Ne kete menyre, e reja nuk ka besim te mjaftueshem ne partnerin e saj per te humbur virgjerine me te.

Nje arsye tjeter mund te jete edukata konservatore ku e ema e ka mesuar te bijen te prese martesen perpara se sa te humb virgjerine. E reja mund te kete ne kete menyre ndjenja te forta faji te cilat e bejne qe te prese, cfare ben qe marredhenia e mire, me te dashurin qe e do, por nuk do ta marr per grua, te jete nje shume e komplikuar.

Nje faktor tjeter eshte fakti se seksi eshte i vene me force vajzave te reja nga mjedisi i tyre. Per shembull, shoket te cilet kane humbur virgjerine, nje moter me e madhe e cila mun ta talle sepse eshte akoma e virgjer ose nje mashkull i cili e forcon te beje seks shume shpejt.

Duke pasur parasysh keto gjera, nje e re mund te zhvilloje antipati per seksin dhe keshtu, do ta kete me te veshtire ta kaloj ne nje kohe te vogel.Nje arsye tjeter mund te jete ne besimin e ulet ne vetvete per sa i perket pamjes fizike, e cila eshte nje stres i madhe per shume femra te socme. Keto thuan qe meshkujt nuk do ti pelqejne kur te jete lakuriq ose nuk do te sillen mire dhe do te humbin me krahasimin me femra te tjera te cilat jane me me shume eksperience seksuale.

Nje diskutim i hapur te ndihmon shume

Femrat te cilat kane frike te humbin virgjerine jane te keshilluara te mbajne nje diskutim per cfare i shqeteson dhe i krijon frike. Te paret me te cilet duhet te fillojne te flasin jane prinderit, shoku me i mire ose nje kushuri ne te cilin kane besim. Ne rast te kundert, keshillohet konsultimi me nje specialist ne psihoterapi ose terapi seksuale.

Ne qofte se femra eshte pak ne moshe, partneri i saj duhet te marr pjese, gjithashtu, ne terapi. Meshkujt, me nje taktike te gabuar dhe te padurueshem, jane fajtore per provokimin e shume problemeve te renda, sepse nuk dine se si te aksionojne ne nje situate te tille te veshtire.

 

No comments:

Post a Comment